Ankers & pluggen MECHANISCHE ANKERS
Zoek een product
Basismateriaal
Selecteer het type basismateriaal, de conditie van het basismateriaal en de dikte van het basismateriaal.
    Type basismateriaal
    Een uitleg over gescheurd en ongescheurd beton is te lezen in de chemische ankertraining in de prijscalculator.
    • Toon meer
    Conditie basismateriaal
    Basismateriaal dat permanent onder water staat heeft een zuigende werking en moet m.b.t. chemische ankers worden gerekend tot 'waterverzadigd', om 'verzeping' op termijn in het boorgat te voorkomen.
    Dikte basismateriaal
    De minimale dikte van het basismateriaal in de filter is overgenomen uit de Europese goedkeuringen en overeenkomstig de Europese geldende richtlijnen ETAG 001. Een minder strenge benaderingsmethode buiten de filter om kan zijn; de boordiepte x 1.25.
    • Toon meer
Montagedeel
Selecteer de klemdikte van het montagestuk, de doorvoerdiameter in het montagestuk en de gewenste montagevorm.
    Klemdikte
    Het klembereik per anker is vaak variabel en gekoppeld aan de boor- en installatiediepte van het anker. Bij 'Belastbaarheid' geldt de maximale belastbaarheid per anker bij de grootste inboordiepte, gekoppeld aan het bijhorende klembereik.
    • Toon meer
    Doorvoerdiameter
    De doorvoerdiameter in het montagestuk is iets ruimer genomen dan de voorgeschreven doorvoerdiameter in de goedkeuringen, doch binnen een veilige toepasbare marge.
    • Toon meer
    Montagevorm
    Voorsteekmontage staat voor de mogelijkheid om eerst het anker te boren en installeren, alvorens het montagestuk wordt geplaatst. Doorsteekmontage staat voor de mogelijkheid om het anker door het montagestuk heen te boren en installeren. Vlakmontage betekend dat het montagestuk vlak tegen het basismateriaal aan wordt bevestigd. Afstandmontage betekend dat het montagestuk op afstand van het basismateriaal wordt bevestigd. Permanente montage staat voor het permanent bevestigen van het anker en het montagestuk, het anker hoeft niet te worden verwijderd. Tijdelijke montage staat voor de mogelijkheid om het anker (zonder slijpen) en montagestuk snel en eenvoudig te verwijderen.
    • Toon meer
Belastbaarheid
Hier geldt de maximale gebruiksbelasting per anker (incl. veiligheidsfactor) in ongescheurd beton C20/25, zonder invloed van hart-op-hart en randafstanden. Bij ankers met een variabele goedgekeurde installatiediepte geldt de maximale installatiediepte, gekoppeld aan het bijhorende klembereik. Bij injectie-mortelpatronen is de gehele ankerdiameter range en installatiediepte range meegenomen. De belastbaarheid filter dient als ruwe voorselectie, waarna de technische documenten of het DesignFiX rekenprogramma geraadpleegd kan worden.
    Trekbelasting
    • Toon meer
    Afschuifbelasting
    • Toon meer
Diameter
Selecteer de gewenste lichaamsvorm en buitendiameter van het anker of selecteer de doorvoerdiameter in het montagestuk hierboven onder 'Montagedeel' om alle opties open te houden.
    Draad
    • Toon meer
    Huls
    • Toon meer
Kopsoort
Selecteer een gewenste kopvorm van het anker of de optie 'Binnendraad' onder 'Draad', om elke willekeurige bout en kopvorm te kunnen toepassen.
    Draad
    Kop
    • Toon meer
Materiaalsoort
Selecteer de gewenste staalkwaliteit en/of zinklaag.
    Sterkteklasse
    Materiaal
    • Toon meer
Installatie
Selecteer het type boorsysteem, de boordiameter en boordiepte, de conditie van de boorgaten, de temperatuur van het basismateriaal tijdens installeren en gewenste uithardingstijd (indien chemisch) en de gewenste installatie snelheid.
    Boorsysteem
    Een uitleg over hamer-, perslucht en diamantgeboorde gaten en de invloed hiervan op chemische ankers is te lezen in de chemische ankertraining in de prijscalculator.
    Boordiameter
    • Toon meer
    Boordiepte
    De boordiepte bij ankers is vaak variabel en gekoppeld aan het klembereik van het anker. Bij 'Belastbaarheid' geldt de maximale belastbaarheid per anker bij de grootste inboordiepte, gekoppeld aan het bijhorende klembereik.
    • Toon meer
    Conditie boorgaten
    De conditie van de boorgaten heeft betrekking op chemische ankers; de categorie 'droog/nat' heeft betrekking op boorgaten die tijdens verlijmen droog zijn of direct vrij van water zijn gemaakt, de categorie 'waterverzadigd' heeft betrekking op boorgaten die tijdens verlijmen onder water staan of enkele uren onder water hebben gestaan.
    Temperatuur & uitharding
    De temperatuur en uitharding van de boorgaten hebben betrekking op chemische ankers; sneldrogende mortels kunnen verwerkt worden vanaf -10˚C (onder en boven het vriespunt), langzaamdrogende mortels (pure epoxy) vanaf 0˚C (boven het vriespunt). De uithardingstijd is bij alle mortels afhankelijk van de temperatuur van het basismateriaal, het voordeel van sneldrogende mortels is de snelle belastbaarheid, langzaam drogende mortels (pure epoxy) bieden het voordeel van een langere verwerkingstijd (bij warm weer).
    Installatie snelheid
    Het aantal handelingen per installatie (inclusief boren en aandraaien van de bout of moer), waarbij boorgatreiniging in alle gevallen tot één handeling wordt gerekend.
Certificering
Selecteer de gewenste Europese goedkeuring en of het product opgenomen moet zijn in DesignFiX, om mee te kunnen rekenen volgens ontwerpmethode ETAG 001.
    Europese goedkeuringen
    ETAG 001 - TR029 staat voor het verlijmen van draadstangen en deuvels, ETAG 001 - TR023 voor het verlijmen van wapeningsstaal.
    Designfix
    Calculatie programma conform ontwerpmethode ETAG 001, voorzien van alle Europees gecertificeerde ankers.
Gelijkwaardig aan
Selecteer een type anker of ankergroep van Hilti, Fischer of Edilon voor een gelijkwaardig type anker. Indien een specifiek type anker is voorgeschreven, neem dan even contact met ons op om minimale gelijkwaardigheid op artikelniveau te laten toetsen of raadpleeg de prijscalculator voor minimale gelijkwaardigheid per type lijmanker, welke direct voorzien wordt van een gelijkwaardigheidscertificaat met behoud van minimaal 50 jaar garantie.
    Hilti mechanische ankers
    • Toon meer
    Fischer mechanische ankers
    • Toon meer
ACHTERINSNIJDENDE ANKERS [2]
Prestatie Snelheid Prijs
ACHTERINSNIJDENDE ANKERS [2]

Zelf-achterinsnijdende zwaarlastankers > door- en voorsteekmontage > met extreem zware belastbaarheid.

ZWAARLASTANKERS [3]
Prestatie Snelheid Prijs
ZWAARLASTANKERS [3]

Zwaarlastankers met bout, moer en platverzonken kop > doorsteekmontage > met zeer zware belastbaarheid.

DOORSTEEKANKERS [5]
Prestatie Snelheid Prijs
DOORSTEEKANKERS [5]

Segmentankers met buiten- en binnendraad > voor- en doorsteekmontage > met zware belastbaarheid.

INSLAGANKERS [3]
Prestatie Snelheid Prijs
INSLAGANKERS [3]

Inslagankers met binnendraad, met kraag en zonder kraag > met middelzware belastbaarheid.

HULSANKERS [5]
Prestatie Snelheid Prijs
HULSANKERS [5]

Universele hulsankers met bout, platverzonken kop, bolkop, oog en haak > met middelzware belastbaarheid.

KEILBOUTEN [2]
Prestatie Snelheid Prijs
KEILBOUTEN [2]

Universele keilbouten met binnendraad (voorsteekmontage) > met middelzware belastbaarheid.

KANAALPLAATANKERS [2]
Prestatie Snelheid Prijs
KANAALPLAATANKERS [2]

Kanaalplaatankers met binnendraad en bout (voor- en doorsteekmontage) > met middelzware belastbaarheid.

MECHANISCHE ANKERS

Mechanische ankers zijn in de regel snel en gemakkelijk te installeren en zijn nadat ze op spanning zijn gezet direct belastbaar. We onderscheiden een viertal werkingsprincipes; ‘achterinsnijding’, ‘moment gecontroleerd’, ‘wrijving’ en ‘vorming’. Bij ‘achterinsnijding’ (achterinsnijdende ankers) wordt er tijdens het op spanning zetten van het anker een extra ‘kamer’ (ruimte) onderin het boorgat gemaakt, waarin het anker zich vastgrijpt. Bij ‘moment gecontroleerde’ ankers worden de ankers (zwaarlastankers, doorsteekankers, hulsankers en keilbouten) op spanning gezet door het anker met een momentsleutel aan te draaien. Bij ‘wrijving’ (inslagankers) wordt het anker op spanning gezet met behulp van een installatie tool en bij ‘vorming’ (kanaalplaatankers) vervormd het anker zich in de holle ruimte van het basismateriaal.

ACHTERINSNIJDENDE ANKERS 

Unieke ETA-gecertificeerde zelf-achterinsnijdende ankers voor door- en voorsteekmontage, snel en eenvoudig te installeren zonder speciale aanslagboren en installatie gereedschap, met extreem zware belastbaarheid in gescheurd en ongescheurd beton, met minimaal 50 jaar garantie. Verkrijgbaar in electrolytisch verzinkt, RVS A4 en HCR uitvoering.

ZWAARLASTANKERS

Diverse ETA-gecertificeerde zwaarlastankers met zeskantbout, zeskant moer en platverzonken kop met zeer zware belastbaarheid in gescheurd en ongescheurd beton, met minimaal 50 jaar garantie. Verkrijgbaar in electrolytisch verzinkt en RVS A4.

DOORSTEEKANKERS

Diverse ETA-gecertificeerde doorsteekankers met buiten- (voldraad) en binnendraad met zware belastbaarheid in gescheurd en ongescheurd beton, met minimaal 50 jaar garantie. De dubbele goedgekeurde installatiediepte biedt maximale prestaties en flexibiliteit, verkrijgbaar in electrolytisch verzinkt, RVS A4 en HCR uitvoering.

INSLAGANKERS

Diverse inslagankers met en zonder ETA certificering voor ongescheurd beton, geschikt voor montage van diverse kopbouten. Inslagankers met kraag zijn verkrijgbaar in electrolytisch verzinkt en zonder kraag in electrolytisch verzinkt en RVS A4.

HULSANKERS

Universele hulsankers met zeskant bout, platverzonken bout, bolkop bout, oogbout en bouten met haak  met middelzware belastbaarheid, voor het snel en eenvoudig bevestigen van diverse materialen aan beton, kanaalplaatvloeren, vol en hol metselwerk, verkrijgbaar in electrolytisch verzinkt en RVS A2.

KEILBOUTEN

Universele keilbouten met binnendraad met middelzware belastbaarheid, voor het bevestigen van diverse materialen aan beton en metselwerk, verkrijgbaar in electrolytisch verzinkt en RVS A4.

KANAALPLAATANKERS

Speciale korte ankers voor kanaalplaatvloeren en overig dun basismateriaal. Geschikt voor zowel boven en onder het kanaal, als tussen de kanalen in (vol beton). De IX EASY is bedoeld voor voorsteekmontage en de ZX EASY voor doorsteekmontage.

Cookies op Ter Laare. Ter Laare gebruikt zowel functionele als analytische cookies. Hierdoor kan de website goed functioneren en worden bezoeken op de website goed gemeten. Daarnaast kunnen er marketingcookies worden geplaatst als je deze accepteert. Meer informatie? Lees hier alles in onze cookiebeleid. Liever toch geen marketingcookies? Dan kun je deze hier weigeren. We plaatsen dan enkel het standaardpakket van functionele en analytische cookies. Je kunt je voorkeuren later nog aanpassen op de voorkeuren pagina. Cookies accepteren
Cookie
Installeer onze app op je device Geheel kostenloos en lekker handig.
App installeren Later
Installeer onze app op je device Geheel kostenloos en lekker handig. 1. Klik op je device op deze knop: 2. Selecteer: Zet op beginscherm
Ik doe dit later